Dalaingenjör

 
Vad är Dalaingenjör?

Dalaingenjör är ett utbildningsprojekt med huvudsyfte att främja och stimulera intresset för naturvetenskap och teknik hos ungdomar i hela Dalarnas län. Projektet vill skapa en attraktivitet för olika naturvetenskapliga och tekniska utbildningar, samt yrken på lokal och nationell nivå.  

Läsåret 2021–2022 kommer ämnesspåret ”Ekologi och Miljövård” att genomföras med fokus på skogens ekologi, biologisk mångfald och bioinnovationer.  

Helg - och lovverksamhet

2047 Science Center har fortfarande stängt för allmänheten på grund av Covid-19, men vi erbjuder digitala besök på loven.
Digitalt påsklov på 2047 Science Center  

Under vecka 14 kan du ta del av experiment, fåglar och en workshop i programmering. Experimenten, fåglarna och mycket annat kommer uppdateras på vår facebook och Instagram under vecka 14. Programmeringsworkshopen behöver du föranmäla dig till innan kl 13:45 på fredag den 9 april. Mer information nedan 😊  

Programmering på påsklovet:
2047Scratch “BiMe”
Datum: fredag 9/4 2021, kl. 14.00-15.00
Tillsammans gör vi ett pollinering spel i scratch. Scratch är en webbsida som du kan programmera på och se vad som händer. Du behöver ha blockprogrammerat tidigare för att kunna vara med. Dessutom krävs förståelse för innebörden av variabler.  
Lämpligt för ålder 12–15 år
Anmäl dig på: http://px.nu/kw6dk  
 
Det du behöver ha är:
  • Dator
  • Hörlurar med mick om du vill kunna prata i mötet, annars räcker det med högtalare.
  • Internet
Om du har detta kan det bli lättare, men det är inget krav:
  • En extra skärm så du kan ha mötet på en skärm och programmeringssidan på en annan skärm
  • Mus till dator
  • Konto på https://scratch.mit.edu/join

 

Stängt på grund av skärpta råd från FHM

2047 Science Center är tillfälligt stängt med anledning av Covid-19 och Folkhälsomyndighetens skärpta råd. Det blir även stängt under påsklovetDet är viktigt att vi alla hjälps åt för att stoppa den ökande smittspridningen. Följ utvecklingen på våra sociala medier. Förhoppningsvis kan vi öppna igen snart. De planerade skolbesöken genomförs så långt som möjligt, varav en del blir i digital form.

Ung förändringskraft

2047 Science Center har tilldelats medel från Energimyndigheten för att driva projektet Ung Förändringskraft 2020-2022 inom utlysningen, arbeta med förankring, lokalt mervärde och kunskapsinsatser kring förnybar elproduktion på lokal och regional nivå.

Projektet handlar om förnybar energi och barn och ungas roll i omställningsarbetet till ett klimatneutralt samhälle. Projektet sker i samarbete med bland andra Högskolan Dalarna och Region Dalarna och vänder sig till elever och lärare i årskurs 4–6, årskurs 8 och elever på El och Energiprogrammet på gymnasiet i 5 Dalakommuner. Pedagoger på 2047 SC har inom projektet möjlighet att besöka alla skolor i kommunerna för att inspirera eleverna, dela ut uppdrag och också delta i presentationer där allmänheten och samhällsaktörer och politiker bjuds in.

Matsvinn

I Dalarnas 15 kommuner pågår projektet Minska matsvinnet i Dalarna med fokus på att minska matsvinnet i alla skolkök. Målet är att halvera matsvinnet till 2030.
En del av projektet vänder sig till elever och pedagoger i grundskolan där 2047 Science Center har tagit fram ett pedagogiskt material. En annan del av projektet vänder sig till skolkökspersonal. Pedagogiska caféer kring matsvinn kommer att erbjudas vid 6 tillfällen digitalt under hösten.
Ladda ner det pedagogiska materialet här.
 

Maker Tour - Mot Nya Höjder

Öka dina elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik. Anmäl din klass till Maker tour – Mot nya höjder

Maker tour – Mot nya höjder är ett utbildningskoncept som gör det enkelt för dig som lärare att öka dina elevers intresse för naturvetenskap, teknik och matematik.

I Maker tour – Mot nya höjder gör elever spännande utmaningar och får belöningar för sitt arbete. Skolorna får dessutom besök av en maker-buss som utbildar både elever och lärare i teknikutveckling och programmering – allt helt kostnadsfritt.

Priser
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxna: 100 kr
Pensionär: 80 kr
 
PLANETARIET
Planetarium+entré barn: 100 kr
Planetarium+entré vuxen: 140 kr
Planetarium+entré pensionär: 120 kr
 

MER INFO
Mer info om tider och priser
Priser för skolklasser

Kontaktuppgifter:
Besöks- och leveransdress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
(Galaxen)

Postadress:
Box 901
781 29 Borlänge  

Tel:
0243-79 39 00 (må-lö kl 10.00-17.00)

E-post:
info@2047.nu

Personal

Faktureringsinformation


2047SC hemsida