Teknikmässan

Inspiration och information om teknikyrken och teknikföretag för elever i årskurs åtta och i gymnasiet. Vilka teknikyrken finns? Vad innebär jobbet? Vilka utbildningar finns att söka?  
 
Teknikmässan sker i vägledningssyfte för att öka intresset för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar, samt visa bredden av yrken inom teknikområdet. Här möts elever och representanter från olika teknikföretag. Eleverna möter representanter från företag som berättar om sitt yrke, sin studieväg och om företaget de arbetar på. På Galaxen besöker eleverna vanligtvis en mässhall där olika teknikföretag finns på plats och presenterar företaget och de yrkesgrupper som finns inom företaget. 
 
Teknikmässan 2022 – 16 mars (digital)
Teknikmässan 2022 är digital, så eleverna kommer att få ta del av mässan på distans.Under årets digitala Teknikmässa kommer flera av Dalarnas företag och utbildningar att vara med live via länk eller från vår studio. Vi hoppas att kunna visa upp bredden inom teknikbranschen och ge inspiration till framtida studie- och yrkesval.
 
Teknikmässan samarbetar med ett trettiotal företag, flera teknikutbildningar samt Teknikcollege. Under sändningen kommer vi bland annat att besöka Aktiv Ortopedteknik, Boliden, Borlänge Energi, Hitachi Energy, Högskolan Dalarna, SSAB, Tractive och Åkerströms. Läs gärna mer om respektive aktör på teknikmassan.se, där ni även hittar själva sändningen.
 
Energiknippet Nassim Al Fakir – med lång erfarenhet från olika TV-program och tidigare Teknikmässor – är programledare för den digitala Teknikmässan 2022!

Teknikmässan 2022 riktar sig till elever i årskurs 8 samt till elever i årskurs 2 – teknik- och naturvetenskapliga programmen – på gymnasiet i Dalarna.

Teknikmässan arrangeras av Teknikerjakten i samarbete med Högskolan Dalarna, 2047 Science Center och Ljungbergsfonden.
 
Du kan läsa mer om Teknikmässan på teknikmassan.se.
 
 
Priser 
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxna: 100 kr
Pensionär: 80 kr
 
PLANETARIET
40 kr/visning + entréavgift
Åldergräns; 6 år och uppåt
 
Öppettider
Måndag: stängt
Tisdag–fredag: 10.00-16.00
Lördag: 10.00-17.00
Söndag: stängt
 
Opening hours  
Monday: Closed
Tuesday-Friday: 10 am – 4 pm
Saturday: 10 am – 5 pm
Sunday: Closed
 

 

Kontaktuppgifter:
Besöks- och leveransadress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
(Galaxen)

Postadress:
Box 901
781 29 Borlänge  

Tel:
0243-79 39 00
Telefonväxeln är öppen under öppettiderna till vänster

E-post:
info@2047.nu

Personal

Faktureringsinformation


2047SC hemsida