Projekt

2047 Science Center har många projekt och samarbeten kring pedagogik och kompetensförsörjning. En röd tråd genom de flesta projekten är Agenda 2030 och de globala målen.

Tillsammans med kommunerna i Borlänge, Falun och Hofors har vi skolavtal där 2047 SC hjälper elever och pedagoger att uppnå högre kunskaper inom matematik, naturvetenskap och teknik. Under rubriken Skolor finns mer information om vad vi gör i de olika skolavtalen. Där finns även information om NTA Skolutveckling som 2047 SC är samordnare för i Borlänge och Falun.

Under menyn Projekt finns information om olika som 2047 SC bedriver för skolor och allmänhet i samarbete med företag, organisationer och fonder. Nedan listas några av dem. Läs mer om den genom att klicka på länkarna eller på menyn Projekt.

  • FIRST LEGO League och FIRST LEGO League Junior är två ämnesövergripande projekt där forskning, marknadsföring och robotprogrammering kombineras.
  • Dalaingenjör är ett projekt för att ge intresserade elever i högstadiet och gymnasiet en mötesplats för att lära sig mer om programmering, design, teknik och naturvetenskap.
  • Teknikmässan sker årligen i vägledningssyfte för att öka intresset för naturvetenskapliga och tekniska utbildningar, samt visa bredden av yrken inom teknikområdet.
  • ForskarFredag skapar mötesplatser mellan forskare och allmänhet, visar hur roligt, spännande och vardagsnära forskning kan vara och hur det egentligen är att jobba som forskare.
  • Ung förändringskraft handlar om förnybar energi och barn och ungas roll i omställningsarbetet till ett klimatneutralt samhälle

 

Priser 
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxna: 100 kr
Pensionär: 80 kr
 
PLANETARIET
40 kr/visning + entréavgift
Åldergräns; 6 år och uppåt
 
Öppettider 
ORDINARIE ÖPPETTIDER
Måndag: stängt
Tisdag–fredag: 10.00-16.00
Lördag: 10.00-17.00
Söndag: stängt
 
OBS! Onsdag 7 juni har vi stängt på grund av internt arbete.
 
Opening hours  
Monday: Closed
Tuesday-Friday: 10 am – 4 pm
Saturday: 10 am – 5 pm
Sunday: Closed
NOTE! Wednesday june 7 closed due to internal meeting. 

 

 

Kontaktuppgifter:
Besöks- och leveransadress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
(Galaxen)

Postadress:
Box 901
781 29 Borlänge  

Tel:
0243-79 39 00
Telefonväxeln är öppen under öppettiderna till vänster

E-post:
info@2047.nu

Personal

Faktureringsinformation


2047SC hemsida