Månadens världsförbättrare

2047 Science Center har den stora glädjen att presentera månadens världsförbättrare - 

Långsiktigt arbete krävs för en hållbar utveckling

Sakariya Hirsi 20 år
Fryshuset folkhögskola-allmän kurs
Intressen: Skapande såsom film, text och poesi
Mer: Målsättning som Sakariya har är att vara en utav Sveriges bästa föreläsare innan han har fyllt 25 år och byggt en skola
 
“Jag har alltid velat skapa för att öppna dörrar, jag är äldst i familjen och jag tror det är därifrån den här ansvarhetskänslan har kommit. Jag har alltid fått ta plats och visa vägen för mina syskonen och de yngre kusinerna.”
 
Sakariya Hirsi är en av medgrundarna till föreningen Welcome 2 Second Chance Children And Youth Association Of Sweden. Föreningen grundades mars 2016 tillsammans med Hundessa Mohamed. Tanken föddes år 2015 under flyktingströmmen då Sakariye märkte att det fanns en brist på en plan 2, vad var nästa steg för de som kommit hit?
Föreningen håller i ledarskapsutbildningar för unga och anordnar workshops och föreläsningar. Olika aktiviteter är också en del i verksamheten där man bygger broar mellan unga människor, först var det tänkt att skapa broar mellan nyanlända ungdomar och svenskfödda ungdomar men idag har det vuxit och nu är målgruppen ungdomar generellt.
 
“Vi försöker jobba förebyggande hela tiden, ett sätt för oss att göra det är genom aktiviteter där det skapas en sammanhållning. Social hållbarhet för oss handlar mycket om vad kan vi göra idag för att skapa en långsiktig hållbarhet. Genom att ge de unga en chans att skapa någonting kan de också äga sitt egna skapande. Många känner inte den tillhörigheten att de får göra sin egna grej, ofta känner de att de saknar erfarenheten och därför är det viktigt att ge dem verktygen och visa att de kan. Ingen av oss ledare har gått någon utbildning utan vi har kommit såhär långt genom att bara testa oss fram och göra allt i praktiken. Idag kan vi med stolthet säga att vi har erfarenheten av att vara projektledare, hålla i föreläsningar och vara workshopledare. Vi jobbar mot social hållbarhet genom att bygga upp varandra och stärka oss själva.”
 
För mer information besök secondchancesweden på instagram eller deras hemsida http://www.secondchanceswe.com/
 
Text: Mona Monasar WWF Sweden youth Foto: Sakariya Hirsi
 
#månadensvärldsförbättrare lyfter fram unga personer som med kraft arbetar för att förändra samhället i en hållbar riktning. Initiativet är ett samarbete mellan en rad organisationer som verkar inom UNESCO Global Action Programme (GAP) on Education for Sustainable Development (ESD) i Sverige. 
 
 
Arkiv världsförbättrare

 

loggor varldsforbattrare

 

Priser
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxna: 100 kr
Pensionär: 80 kr

Lilla familjen, 1 vuxen & 2 barn: 200 kr (från barn 3: 60 kr/barn)

Stora familjen: 2 vuxna & 3 barn: 350 kr (från barn 4: 60 kr/barn)

PLANETARIEENTRÉ
Planetarieentré: 45 kr
entré tillkommer

MER INFO
Mer info om tider och priser
Priser för skolklasser

Öppettider

Måndag-fredag: kl 10-17

Lördag-söndag: kl 10-15
 
Stängt/Closed:
Midsommarafton 22 juni
Midsommardagen 23 juni
 
 
Kontaktuppgifter:
Besöks- och leveransdress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
(Galaxen)

Postadress:
Box 901
781 29 Borlänge  

Tel:
0243-79 39 00

E-post:
info@2047.nu

Framtidsmuseet Logo