Skolprogram Borlänge

SKOLKONCEPT FÖR KOMMUNALA FÖRSKOLOR OCH SKOLOR I BORLÄNGE
  • I samarbete med Borlänge kommun erbjuds kommunala förskolor och skolor kostnadsfria ämnesövergripande pedagogiska koncept med lärarträffar och pedagogiska program. 
  • 2047 Science Center genomför också aktiviteter på uppdrag av Borlänge Energi och SSAB som riktar sig till alla skolor i Borlänge.
  • Inbjudan och tid för respektive program skickas ut före besöket.
 
ANMÄLNINGSLÄNKAR LÄRARTRÄFFAR OCH SKOLKONCEPT
Anmälan - Lärarträffar, via länk: http://px.nu/3g5cz
I länken finns information om datum och tider.
Anmälan av klass - Skolkoncept, via länk: http://px.nu/37iow 

För övriga skolor finns bokningsbara program under menyn "Skolor" ovan. Även Borlänges kommunala förskolor och kommunala skolor kan förstås boka program som inte finns med i Borlänges aktuella skolprogram till ordinarie kostnad. Notera dock att det är gratis entré för Borlänges kommunala förskolor och kommunala skolor under vissa villkor.

Årskurs 4

  • PLANETSKÖTARE
 
PLANETSKÖTARE
Bli planetskötare! Målet är att eleverna ska se möjligheter och utveckla en positiv framtidstro med utgångspunkt i de Globala målen för hållbar utveckling, det blir viktigt när det är på riktigt. Elevernas nya datorer, olika digitala verktyg inklusive programmering används i lärsituationerna.  
 
Lärarträff 1
29 augusti
Presentation av de Globala målen för hållbar utvecklingoch hur kan de användas i undervisningen. Under lärarträffen ges exempel på elevuppgifter kopplade till de Globala målen. Arbetet kopplas till olika digitalaverktyg.
 
Lärarträff 2
14 november
Uppföljning av lärarträff 1 och klassrumsarbete. Genomgång av programmering i Scratch och hur det kan användas i klassrummet med eleverna. Här ges också exempel på elevuppgifter kopplade till matsvinn.
 
Planetskötare pedagogiskt program 
På 2047 Science Center
Mars-april
Planetskötarna/eleverna kommer till 2047 Science Center och löser spännande utmaningar och uppdrag kring de Globala målen för hållbar utveckling.  
Världen är i obalans och för att nämna några bekymmersamma faktum finns människor som lever i extrem fattigdom, krig, ojämlikhet, orättvisor och en klimatkris som kan sätta hela jorden i obalans om vi inte agerar.
 
Forskare påstår sig ha funnit lösningen för de 17 globala målen för hållbar utveckling. Därmed finns det ett hopp om att förverkliga agenda 2030. Men efter åratal av att folk vägrat lyssna på henne har hon givit upp och försvunnit  spårlöst. Hon har låst in sin forskning i sitt laboratorium och för att komma in krävs en kod. Vi måste lösa koden. Hon har lämnat ledtrådar och olika pussel kopplade till naturvetenskap, teknik och de Globala målen för att leda er till rätt kod. Kan ni planetskötare/elever hitta lösningen? 
 
NEDLADDNINGSBART MATERIAL
 
 
Priser
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxna: 100 kr
Pensionär: 80 kr

PLANETARIET
Planetarium+entré barn: 100 kr

Planetarium+entré vuxen: 140 kr

Planetarium+entré pensionär: 120 kr

MER INFO
Mer info om tider och priser
Priser för skolklasser

Öppettider
Måndag-fredag: kl 10-17
Nya öppettider helg f r o m 6 oktober. 
Lördag: 10.00-17.00
Söndag: STÄNGT
Opening hours
Monday-Friday: 10-17
Saturday: 10-17
Sunday: Closed
 
Kontaktuppgifter:
Besöks- och leveransdress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
(Galaxen)

Postadress:
Box 901
781 29 Borlänge  

Tel:
0243-79 39 00

E-post:
info@2047.nu

2047SC hemsida