Utställning Människa

Utställning - Människa

Människans kropp är en fantastisk maskin med många olika funktioner. I utställningen om Människan kan du testa din kropps funktioner och lära mer om hur de fungerar.

 

Vi använder våra sinnen för att registrera och tolka omgivningen. I utställningen kan du testa fyra av fem sinnen, syn, hörsel, känsel och lukt. Testa din syn på en klassisk syntesttavla! Hur förändras ditt djupseende när du bara kan använda ett öga? Använd din hörsel och tryck på de det stora örats tryckknappar. Känner du igen de olika ljuden. Kan du med känseln i din hand känna igen de olika föremål som vi gömt? Lukta på våra ”blommor”! Känner du igen dofterna?  

På anatomiväggen kan du studera kroppens uppbyggnad, t ex skelett, muskler, blodomlopp och nerver. I mikroskopet kan du studera olika vävnader i vår kropp. Hur skelettet arbetar när vi rör oss kan du se när du cyklar på vår skelettcykel. Vår kropp är en fantastisk maskin där kroppens olika funktioner samspelar. I utställningen kan du testa din reaktion i olika experiment, på klätterväggen och i reaktionstävlingen. Här samspelar syn, muskler och nerver. Detta är några exempel på vad du kan göra och upptäcka och göra i utställningsrummet om Människan. 

Priser
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxna: 100 kr
Pensionär: 80 kr

PLANETARIET
Planetarium+entré barn: 100 kr

Planetarium+entré vuxen: 140 kr

Planetarium+entré pensionär: 120 kr

MER INFO
Mer info om tider och priser
Priser för skolklasser

Öppettider
Måndag-fredag: kl 10.00-17.00
Lördag: 10.00-17.00
Söndag: STÄNGT
 
Opening hours
Monday-Friday: 10 am-5 pm
Saturday: 10 am-5 pm
Sunday: Closed
 
 
Kontaktuppgifter:
Besöks- och leveransdress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
(Galaxen)

Postadress:
Box 901
781 29 Borlänge  

Tel:
0243-79 39 00

E-post:
info@2047.nu

Faktureringsinformation


2047SC hemsida