Tom Stenberg Stipendiet 2018

Utveckling av digitalt arbete i skolan belönas med Tom Stenberg Stipendiet

Måndagen den 10 december delades Tom Stenberg Stipendiet ut för första gången och Maria von Sicard på Hälsinggårdsskolan mottog stipendiet för sitt arbete med att utveckla arbete med digitala verktyg inom skolan.

Motivering: Stipendiaten har framgångsrikt arbetat digitalt på ett elevnära sätt med sin klass. Hen har delat med sig av erfarenheter och lektionsplaneringar på såväl den egna skolan som till andra skolor i Falu kommun. Maria von Sicard är 2018:års mottagare av Tom Stenbergsstipendiet. Prissumman kommer lärare och elever till gagn och skall användas till att utveckla undervisningen ytterligare med hjälp av digitala verktyg.

 

Representanter från 2047 Science Center och Teknikerjakten besökte Hälsinggårdsskolan för att dela ut stipendiet till Maria von Sicard. Tobias Mårtensson VD på 2047 Science Center läste upp motiveringen och överlämnade sedan blommor, diplom och prischeck. Marias elever bjöds också in till 2047 Science Center under vårterminen.  

Tom Stenberg Stipendiet är instiftat för att belöna engagerade lärare som arbetar i Tom Stenbergs anda, d v s arbetar med digitala verktyg. Tom Stenberg var en engagerad medarbetare på 2047 Science Center och under många år på Teknikverkstan i Falun. Tom lämnade oss efter några års sjukdom och vi kan genom att dela ut stipendiet låta hans engagemang leva vidare.  

En mycket rörd Maria von Sicard mottog stipendiet. Hon berättade att det var en starkt upplevelse eftersom hon samarbetet mycket med Tom Stenberg under hans tid på Teknikverkstan och att han varit en inspiratör i hennes arbete. Marias kollegor var mycket positiva till att hon tilldelats stipendiet och applåderna hon fick av dem ville aldrig ta slut.  

Stipendiet innebär att Maria nu kan inhandla material för att fortsätta arbetet med digitala verktyg i skolan. Stipendiet är ett sätt att både belöna och uppmuntra engagerade och drivande lärare.

Stipendiet överlämnades av Tobias Mårtensson, VD 2047 Science Center, Sandra Pettersson, verksamhetschef 2047 Science Center och Anita Johansson, Teknikerjakten.

Priser
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxna: 100 kr
Pensionär: 80 kr
 
PLANETARIET
Planetarium+entré barn: 100 kr
Planetarium+entré vuxen: 140 kr
Planetarium+entré pensionär: 120 kr
 

MER INFO
Mer info om tider och priser
Priser för skolklasser

Öppettider
Experimentmiljö och butik tillfälligt stängda från och med 21 mars på grund av omständigheterna med coronaviruset
Öppet för förbokade skolprogram
Opening hours
Temporary closed from 21 March due to the Corona virus
Open for pre-booked school classes
 
 
Kontaktuppgifter:
Besöks- och leveransdress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
(Galaxen)

Postadress:
Box 901
781 29 Borlänge  

Tel:
0243-79 39 00 (må-lö kl 10.00-17.00)

E-post:
info@2047.nu

Personal

Faktureringsinformation


2047SC hemsida