Verksamhetschef till 2047 Science Center

2047 Science Center arbetar för framtidens kompetensförsörjning! Vi jobbar med stor handlingskraft framåt och nu söker vi verksamhetschef.    

Verksamhetschefen arbetar nära VD och ansvarar för den interna organisationen. Då vi nu söker ny VD samtidigt kommer dessa två tillsammans ha stora möjligheter att forma sitt eget ledningsteam för 2047 Science Center. Är du sugen på att kliva på denna spännande resa, då ska du söka denna tjänst!  

 

2047 Science Center är en kunskapsarena inom naturvetenskap, teknik och matematik. Vi är en resurs för skolans alla årskurser och fungerar som ett nav mellan skola, akademi och näringsliv. Vi arbetar för framtidens kompetensförsörjning! 2047 Science Center, tidigare under namnet Framtidsmuseet är Sveriges första Science Center som startade 1986. Vi omsatte ca 24 miljoner förra året och har ca 35 anställda.

2047 Science Center utvecklas och växer. De senaste åren har utvecklingskurvan stadigt pekat uppåt. Vi gör mer, samarbetar med fler och det innebär att vi också har anställt fler. Vi utbildar för framtiden med fokus på teknik, naturvetenskap, innovation, hållbarhet, digitalisering och det livslånga lärandet.

Med ett växande antal pedagoger och ingenjörer utbildar vi både lärare och andra pedagoger samtidigt som vi undervisar elever, producerar pedagogiska program, arrangerar evenemang med tekniska teman och utvecklar vårt Science Center. Ca 51 000 personer besökte vår utställning förra året, vi tog emot närmare 25 000 elever och 3 100 lärare i olika utbildningar.    

Om tjänsten  
Som Verksamhetschef har du personalansvaret för alla medarbetare på 2047 Science Center. Du ansvarar för den interna organisationen och utövar ett operativt ledarskap. I nära samarbete med VD arbetar du också utvecklingsinriktat med måluppfyllelse och verkställande av verksamhetsplanen. Även om fokus i din roll är att arbeta internt så förekommer en del externa möten, samarbetsprojekt och representation.    

Rollen innebär att hantera många HR-frågor såsom ansvar för arbetsmiljö, rehabilitering, rekrytering, samverkan, förhandlingar, arbetsrättsliga frågor, avtalshantering, lön- och medarbetarsamtal samt även till viss del lokalfrågor. En del administrativa uppgifter ingår såsom rapportering, ansökningar kring finansiering samt ekonomi- och personaladministration.    

En viktig del av arbetet innebär också ansvaret för experimentmiljöerna. I detta ingår att leda arbetet med att förnya och ständigt förbättra dessa miljöer, att leda teamet av pedagoger och tekniker som har specialistkunskaperna inom området.     Då vi samtidigt söker ny VD uppstår en unik möjlighet att tillsammans med denna forma det nya ledningsteamet för 2047 Science Center!    

Anställningen är tillsvidare på heltid. Du rapporterar till VD och placering är i Borlänge. Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse.    

Om dig  
Du har en akademisk utbildning inom relevant område gärna HR eller ekonomi. Alternativt har du förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Då vår verksamhet handlar om att utbilda och fungera som ett nav mellan skola, akademi och näringsliv ser vi det viktigt att ha kännedom om den akademiska världen, så motsvarande kompetens kan vara att du arbetat inom denna ett antal år. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift och en vana att hantera en budget med prognoser och uppföljningar. Ett krav för tjänsten är ledarerfarenhet, vi ser att du har arbetat som chef och ledare tidigare och besitter goda ledaregenskaper.    

Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning. Ett intresse för naturvetenskap och teknik är önskvärt liksom för design och form.    

Personliga egenskaper vi söker i denna befattningshavare är lyhördhet, tillit, förtroendeingivande, strategisk och förmåga att prioritera. Det är viktigt att du är rak och ärlig i din kommunikation och duktig på att formulera dig så mottagaren tar till sig ditt avsedda budskap.      

Så här rekryterar vi  
I denna rekrytering samarbetar vi med Hansson & Partners. Din ansökan lämnar du via hemsidan www.hanssonpartners.com senast den 22 april.  

Vi arbetar kompetensbaserat i våra rekryteringar, vilket bland annat innebär att vi kommer genomföra personlighetstest och begåvningstest samt djupintervjuer kring de kompetenser vi ser är viktigast för rollen.    

Du är varmt välkommen att kontakta någon av rekryteringskonsulterna på Hansson & Partners under hela processen om något är oklart för dig.    

Upplysningar  
Anna Hansson, rekryteringskonsult Hansson & Partners, 070-695 64 63 eller anna@hnpar.com  

Martin Ogemar, rekryteringskonsult Hansson & Partners, 072-237 21 30 eller martin@hnpar.com    

Fackliga företrädare: Kontaktas via växeln 0243-79 39 00

 

 

 

Priser
ENTRÉ
Barn: 60 kr
Vuxna: 100 kr
Pensionär: 80 kr
 
PLANETARIET
Planetarium+entré barn: 100 kr
Planetarium+entré vuxen: 140 kr
Planetarium+entré pensionär: 120 kr
 

MER INFO
Mer info om tider och priser
Priser för skolklasser

Öppettider
Experimentmiljö och butik tillfälligt stängda från och med 21 mars på grund av omständigheterna med coronaviruset
Öppet för förbokade skolprogram
Opening hours
Temporary closed from 21 March due to the Corona virus
Open for pre-booked school classes
 
 
Kontaktuppgifter:
Besöks- och leveransdress:
Jussi Björlings väg 25
784 32 Borlänge
(Galaxen)

Postadress:
Box 901
781 29 Borlänge  

Tel:
0243-79 39 00 (må-lö kl 10.00-17.00)

E-post:
info@2047.nu

Personal

Faktureringsinformation


2047SC hemsida